Pædagogiske miljøer og aktiviteter
– grundfaglighed på pædagoguddannelsenEn grundbog til pædagogstuderende på uddannelsens fællesdel med fokus på de aspekter af de centrale videns- og færdighedsmål, som danner udgangspunkt for det samlede pædagogiske arbejdsområde.
Bogen består af ni kapitler, der går i dybden med, hvordan sociologien, psykologien, kulturforskningen og videnskabsteorien ser på området, og hvordan disse perspektiver kan bidrage til og udvide forståelsen af pædagogisk arbejde.
Hvert kapitel ser fra sin egen vinkel nærmere på det særegne miljø, pædagogen virker i, og de aktiviteter, der kan udfoldes inden for det – samt hvordan, disse bedst tilrettelægges, så de sikrer trivsel og udvikling hos brugerne. I den forbindelse kommer bogen blandt andet omkring betydningen af sprog og samtale, idræt og bevægelse, kunstnerisk virksomhed og udeliv.
De enkelte kapitler refererer enten direkte til områdets kompetence-, videns- og færdighedsmål eller inddrager dem som perspektiv.
Forfatterne repræsenterer en bred vifte af faglige tilgange, men fælles for dem alle er, at de er eksperter inden for netop deres pædagogiske områder.
Bogens bidragydere er Kaj Storgaard Jensen, Helle Kildevang, Jonas Svane, Justin Bruce Karlson, Kirsten Kortbek, Herdis Toft, Vibe Larsen, Ophelia Achton, Kristine Karlshøj, Karoline Søgaard, Maria Neumann Larsen, Birgitte Højberg og Thomas Klostergaard Andersen.
»Bogen Pædagogiske miljøer og aktiviteter - Grundfaglighed på pædagoguddannelsen giver et mangfoldigt indblik i den ny pædagoguddannelses elementer, fokusområdet og specialiseringer. [...] Jeg kan klart anbefale bogen for pædagogstuderende, undervisere på pædagoguddannelsen, censorer, pædagoger og andre interesserede«.
Ute Wagner, daglig pædagogisk leder i en børneinstitution og censor på pædagoguddannelsen
»Bogen er en indføring i pædagogfagets grundfaglighed. Bogen viser på fineste vis, hvordan pædagoguddannelsens fællesdel giver pædagogstuderende indsigt og kompetencer til at møde et studie, der stiller krav til en alsidig vidensbase«.
Lene Qvortrup, familieterapeut og lektor UCC
Antal sider: 264
ISBN: 9788771184846
Udgave, år: 1, 2016
Oplag, år: 2, 2021
Udgivelse: 04-05-2016
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 12545