Det kompetente selv
En introduktion til Albert Banduras teori om selvkompetence og kontrolBogen er en introduktion til Banduras hovedværk fra 1997: Self-Efficacy: The Exercise of Control og til hans teorier om den personlige kompetences betydning for menneskers måde at klare sig på i det moderne samfund.
Den canadisk-amerikanske psykologiprofessor Albert Bandura (født 1925) regnes i dag for en af hovedkræfterne bag den kognitive revolution, der prægede psykologien i slutningen af 1960'erne, og som satte fokus på menneskets selverkendelse og sociale indlæring.
Vores motivation og handlinger i forskellige situationer afhænger af, om vi tror på vores egne evner i den givne kontekst. Det kan være svært at mestre en opgave, selv om vi har evnerne, hvis vi ikke tror på os selv. Bandura beskriver den menneskelige adfærd og de bagvedliggende kognitive processer mere dækkende end hans forgængere. Han giver forklaringen på, hvorfor vi agerer, som vi gør, og han kommer ydermere med anvisninger på, hvordan vi kan forstå os selv bedre, arbejde med og udvikle os selv.
Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om Banduras tanker, herunder særligt psykologer og alle der arbejder med personaleudvikling og HR.
»En god introduktion til Albert Banduras teori om selvkompetence og kontrol er født. […] bogen er et ’need to read’-produkt for studerende, der arbejder med menneskelige forandringsprocesser«.
Psykologisk Set
»… bogen er velegnet til studerende, der skal analysere eller belyse den kognitive adfærdspsykologi. […] forfatteren formår at beskrive hans teorier, så man som læser forstår dem«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
Antal sider: 154
ISBN: 9788771180268
Udgave, år: 1, 2012
Oplag, år: 2, 2014
Udgivelse: 03-04-2012
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 7598