Liv og tid til læreplanen
– med øjne på børneneAlice Kjær er tilbage med endnu en lærebog til pædagogerne – denne gang med fokus på den pædagogiske læreplan. Alle dagtilbud har gjort sig erfaringer med brugen af den, på godt og ondt. I Liv og tid til læreplanen bliver måden, vi arbejder med og bruger læreplanen, taget op, evalueret og justeret. Pædagogfagligheden skal støttes – og skolificering skal modvirkes.
Liv og tid til læreplanen er en praksisbog, der giver konkrete redskaber til det pædagogiske personale, så de kan arbejde med den styrkede pædagogiske læreplan på en måde, hvor den kan leve og skabe rammer, inspiration og engagement – alt imens børnene og deres læring er i fokus. Børn skal nemlig være medskabere af deres egen læring ved bl.a. aktivt at lege og udforske omgivelserne.
Bogen introducerer temablomsten, som gør det nemt for pædagoger at arbejde aktivt og sammenhængende med de seks læreplanstemaer. Den skal være med til at øge det pædagogiske personales opmærksomhed på, at læreplanstemaerne ikke skal ses som enkeltstående temaer, men derimod hører sammen og skal arbejdes med i en helhed.
Gennem hele bogen udfoldes et eksempel med en fladmast coladåse, som illustrerer et børne- og læringssyn på forskellige lege- og læringsmiljøer og giv inspiration til aktiviteter og tiltag på tværs af læreplanstemaerne.
Bogen henvender sig til pædagoger, institutionsansatte og pædagogstuderende samt andre, der arbejder med de yngste børn.
flere bøger om børns kropslige og æstetisk-sanselige måder at forstå og være i verden på. Hun har deltaget i en arbejdsgruppe under den styrkede pædagogiske læreplan for dagtilbud.
»Igennem hele bogen kan man mærke, at der er en forfatter, som virkelig har været ”til stede”. Bogen rummer mange gode cases og mange gode definitioner. God visualisering af læreplanens seks temaer. En rigtig idesætter-bog for alle, der pædagogisk arbejder med børn i aldersgruppen 3-6 år.«
Karakteren 10
Kai Pedersen, Specialpædagogisk månedsblad, nummer 239
»Bogen er meget konkret og meget anvendelig i at skabe både en måde at arbejde med den pædagogiske læreplan på, men også at sikre, at vi får evalueret. At få det gjort så enkelt, som bogen gør det, gør bogen meget brugbar, at sproget er let at forstå, gør bogen meget velegnet i en daginstitution for både pædagoger og pædagogiske assistenter, hvorfor den klart kan anbefales her. «
Bjarne Tolboe Christiansen, pædagog
»Bogen er et godt og praksisnært bud på at sætte den styrkede læreplans intention om den brede læringsforståelse i fokus og at redegøre for, hvordan pædagoger/-medhjælpere kan arbejde, omsætte og reflektere helt konkret og løbende med/over det børnesyn og læringssyn, der er udgangspunkt herfor. [...] Jeg fik i høj grad genopfrisket viden på en meget praksisnær måde og med blik for den pædagogiske hverdags udfordringer. [...] Tak for dette opråb og de gode konkrete eksempler på vellykket pædagogiske arbejde i samspil mellem pædagoger, børn og forældre!«
Tanja Friedrichsen, pædagogisk konsulent
Antal sider: 135
ISBN: 9788772167688
Udgave, år: 1, 2023
Oplag, år: 1, 2023
Udgivelse: 31-01-2024
Indbinding: Hæftet m. flapper
Best.nr.: 21045