Folkedrabet i Rwanda
I 1994 mistede 800.000 mennesker livet på blot tre måneder, da hutu-ekstremister myrdede løs på deres landsmænd tutsierne i det lille afrikanske land Rwanda. Hvordan kunne det komme så vidt?
Folkedrabet i Rwanda gennemgår landets udvikling fra før og under kolonitiden over de første årtier med selvstændighed og frem til folkemordet. Bogen giver en række forklaringer på, hvorfor og hvordan et af historiens mest effektive folkedrab kunne finde sted.
Forfatteren ser også på de internationale såvel son de nationale konsekvenser af folkemordet og ikke mindst på, hvordan man i Rwanda har forsøgt at forsone en befolkning, hvor naboer fra den ene dag til den anden blev dødelige fjender.
Folkedrabet i Rwanda er skrevet til historieundervisningen på ungdomsuddannelserne (stx, hf, VUC og hhx). Den kronologiske gennemgang af folkedrabet og tiden efter rammes ind af teori- og metodekapitler om, hvordan eleverne kan arbejde med folkedrab, hvad et folkedrab er, historien bag FN’s folkedrabskonvention, perspektiveringer til andre folkedrab og forslag til undervisningsforløb, der kan spænde fra en enkelt til tyve lektioner.
Folkedrabet i Rwanda er et spændende og anderledes emne, når der skal undervises i de store ideologier, folkemord, koloniseringen og dens konsekvenser samt kulturmøder og -forskelle.
Ingen anmeldelser
Antal sider: 160
ISBN: 9788772162690
Udgave, år: 1, 2021
Oplag, år: 2, 2024
Udgivelse: 18-01-2021
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 8439