Frivillighedens velfærdssamfund
Velfærdsdiskussionen er eksploderet. Finanskrisens betydning for samfundsøkonomien og for muligheden for at finansiere velfærdssamfundet har givet anledning til angreb fra alle sider af det politiske spektrum. Men ingen vil rigtig gå til biddet og forholde sig til de reelle udfordringer.
Bogen her går konstruktivt til værks og kommer med et bud på en helt anden og ny retning for velfærdssamfundet. Den tager fat, hvor ingen af de centrale politiske partier tør. Den formulerer tankerne om, at de værdier, som det frivillige engagement bidrager med og potentielt kan bidrage med i forhold til de offentlige velfærdsydelser, er voldsomt undervurderede i Danmark.
Den kommunale sektor har ikke formået at være tilstrækkelig åben over for de frivillige og de værdier, de kan tilføre. Hvordan kan man konkret inddrage frivillige og erstatte fagprofessionelle med frivillige, så der frigøres ressourcer? Bogen giver en lang række eksempler.
Det er nødvendigt at nytænke velfærdssamfundet. »Og det skal ske ved at flytte varetagelsen af konkrete velfærdsopgaver fra det offentlige tilbage i civilsamfundet og privatlivssfæren, men vel at mærke kun til dem, som har ressourcer«, siger Knud Aarup. »Det handler om at genskabe balancen mellem rettigheder og pligter i samfundet«.
»... en usædvanligt nuanceret og veldokumenteret bog [...] gennemtænkt og konkret [...] Man kan ikke undgå at blive imponeret over, så velargumenteret og velskrevet bogen er. […] Knud Aarup leverer med denne bog et usædvanligt konstruktivt indspil i debatten om fremtidens Danmark«.
Professor Per Nikolaj Bukh, Aalborg Universitet i Børsen
»… befriende, at en embedsmand, som kender sparerunderne og omstillingerne på ’egen krop’, tænker ud af boksen. […] En læseværdig og meget aktuel bog«.
Danske Kommuner
5 stjerner - ★★★★★
»Det er et kvalificeret bidrag til den stående debat om vores velfærdssamfunds skæbne fra et menneske, der til dagligt ser problemstillingerne fra kommunal gulvhøjde, men samtidig har overblik og visioner«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
Antal sider: 236
ISBN: 9788778878700
Udgave, år: 1, 2010
Oplag, år: 2, 2011
Udgivelse: 20-09-2010
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 8717