Dannelse og digital kultur
– en antologiBogen her giver refleksioner og et flerfagligt blik på, hvordan du som pædagog, lærer eller underviser kan bidrage til børn, elever og studerendes digitale dannelse og fremfærd på digitale medier.
Dannelse og digital kultur er en introduktion til de nyeste og vigtigste problemstillinger inden for området. Forfatterne giver et fyldigt overblik over fænomenerne dannelse, læring og socialt samvær i den digitale verden. De behandler bl.a. disse spørgsmål:
- Er der gået noget tabt i vores iver efter at bruge digitale løsninger?
- Hvordan får man ‘det hele menneske’ med i en konstant og hurtig digital udvikling?
- Hvordan klæder vi nye og kommende generationer på, så de kan navigere i den digitale verden?
- Hvad betyder det for demokratiet, at samtalen nu foregår digitalt?
- Hvordan kombinerer vi de digitale værktøjer med vores analoge værdisæt?
Bogens seks forfattere kommer fra hvert deres fagfelt og fagtradition, men har alle digital dannelse som arbejdsområde. Dermed får læseren både en sociologisk, psykologisk, sundhedsfaglig, pædagogisk og mediefaglig vinkel på bogens problemstillinger.
Kapitlerne handler om: dannelse i det 21. århundrede, tilstedeværelse som baggrund for indflydelse, dannelse og digitalisering af klasserummet, det digitale og analoge hånd i hånd, sundhed og digitale medier samt digitale fællesskaber på godt og ondt.
Dannelse og digital kultur henvender sig til pædagoger og lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt studerende inden for disse retninger. Også institutionsledere og rektorer kan læse med.
Bidragyderne er: Bo Persson (UCN), Jesper Dam Larsen (UCN), Hanne Kusk (UCN), Johannes Andersen (AAU), Michael Paulsen (SDU), Kirsten Dal Wellendorph (VIA), Line Hansen (praktiserende fysioterapeut) og Signe Sandfeld Hansen (Center for Digital Pædagogik).
»Bogen klæder sin læser fagligt godt på til at kunne lære børn og unge både at forstå problematikkerne ved den digitale verden og at begå sig i den digitale verden«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
»Bogen kan klart anbefales som et alsidigt og teoretisk velfunderet bidrag til diskussioner om digital dannelse på ungdomsuddannelserne.«
Tine Tønnes Sørensen, gymnasielærer
»En tankevækkende lille bog.«
Tanja Friedrichsen, bibliotekar og pædagog, master i pædagogisk
udviklingsarbejde
»Jeg vil anbefale den til lærerstuderende, som en rigtig god debatbog på seminariet, hvor det er relevant at have nogle tanker og overvejelser.«
Mette Ryberg Nielsen, overlærer
»Denne bog tager fat om et kæmpestort emne, et emne som i betydning kun vokser i en overskuelig fremtid.«
Jens Jørgen Nielsen, forfatter/ konsulent
Antal sider: 106
ISBN: 9788772160887
Udgave, år: 1, 2019
Oplag, år: 1, 2019
Udgivelse: 04-02-2019
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 7012