Ulighed i sundhed
Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiverUligheden i sundhed er stigende i Danmark trods et mangeårigt politisk fokus på at bekæmpe den. Bogen bidrager med viden om de komplekse processer, hvori ulighed i sundhed opstår og reproduceres.
Bogens kapitler handler bl.a. om:
- Mænd og sundhed
- Klasse, sundhed og subjekt
- Overvægt
- Mental sundhed, klasse og livshistorie
- Aktiv aldring
- Kræft
- Pårørende
Fælles for bidragene er, at de anskuer ulighed i sundhed som et spørgsmål om social retfærdighed, menneskeværd og demokrati.
Bogens fokus er på folkesundheden samt sundhed og sundhedsfremme som en sociokulturel praksis. Forfatterne bygger på den epidemiologiske forskning, men går skridtet videre og ser på baggrunden for uligheden på både et samfundsmæssigt, institutionelt og mikroniveau.
Dermed sættes ulighedsproblematikken ind i et bredere samfundsmæssigt perspektiv, og forfatterne giver deres bud på, hvordan vi kan forstå ulighed i sundhed som del af et socialt liv, der finder sted både i hverdagslivet og i de institutionelle rammer.
Bidragyderne er Sine Lehn-Christiansen, Anne Liveng, Betina Dybbroe, Mari Holen, Nicole Thualagant, Iben Charlotte Aamann, Birgitta Nordenhof, Camilla Bernild, Kevin Mogensen og Lisa Harryson.
»[…] en absolut læseværdig bog«.
Social Kritik
Antal sider: 279
ISBN: 9788771187113
Udgave, år: 1, 2016
Oplag, år: 3, 2020
Udgivelse: 12-05-2016
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 14530