Social bæredygtighed
– begreb, felt og kritikEt helt nyt forskningsfelt, der fokuserer på det sociale aspekt i bæredygtighed frem for på økonomi og vækst, er på vej frem. Social bæredygtighed giver et indblik i de første forskningsresultater.
Vi skal kunne holde ud at være sammen. Både i dag og på langt sigt – lokalt, globalt, i vores hverdagsliv og i vores naboskaber. Derfor skal vi tage social bæredygtighed alvorligt, så vi undgår social forarmelse og en øget instrumentalisering og økonomisering.
I Social bæredygtighed ser en række forskere på, hvorfor den sociale dimension af bæredygtighed er vigtig for vores liv og fremtid. Bogen analyserer begrebet tværfagligt gennem fagdiscipliner såsom socialt entreprenørskab, arbejdslivsstudier, teknologistudier, offentlig administration og ledelse, organisationsstudier, politisk økonomi, læringsteori, sociologi og politisk filosofi. Det giver stor spændvidde og nuancerer debatten om (social) bæredygtighed.
Bogens forfattere giver også en række konkrete bud på, hvordan social bæredygtighed skal forstås både begrebsligt, normativt og i praksis, ligesom de diskuterer, hvad der ikke er social bæredygtighed.
Forfatterne er Katia Dupret, Luise Li Langergaard, Jo Krøjer, Susanne Ekman, Peter Hagedorn-Rasmussen, Christine Revsbech Jensen, Jonas Egmose, Linda Lundgaard Andersen og Lars Hulgård. De er alle tilknyttet Forskningsgruppen Organisering, Etik og Bæredygtighed/OrgESS på Roskilde Universitet.
»I otte kapitler leverer bidragyderne fra en forskningsgruppe vedrørende social bæredygtighed oplysende, men også kritiske vinkler på området. Det bør især fremhæves, at flere af kapitlerne vægter de forskellige etiske aspekter højt. Dermed kommer de forskellige forskere med nogle bud på, hvordan social bæredygtighed influerer på den enkelte borgers liv i hverdagen.«
Alf Gørup Theilgaard, lektor i dansk og billedkunst
»Med denne bog i hånden, er man klædt på til at deltage i en forhåbentlig højlydt diskussion af social bæredygtighed og være med til at sætte handlekraft bag intentionerne om at arbejde mod social bæredygtighed. En bog der på højt fagligt niveau behandler emnets mange aspekter både i relation til begrebet i sig selv og i relation til andre bæredygtighedsbegreber. En god bog at få et kritisk overblik af, hvis man er underviser på ungdomsuddannelserne.«
Tine Tønnes Sørensen, underviser på HF og VUC
»Bogen vil, hvis den bliver brugt som den er skrevet, kunne bruges til at revolutionere den sociale tænkning og praksis, hvilket ikke vil være uden betydning for de problemstillinger, vi står overfor.«
Jan Kjærgaard Hansen, socialpædagog
Antal sider: 245
ISBN: 9788772162065
Udgave, år: 1, 2020
Oplag, år: 1, 2020
Udgivelse: 16-03-2020
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 13347