Kampen om daginstitutionen
Den danske model mellem kompetencetænkning, tradition og professionEngang hed det leg. I dag hedder det læring. Engang bestemte pædagogen, hvad der skete i daginstitutionen. I dag vil også OECD, politikere, forvaltning og forældre være med. Bogen giver et overblik over ændringerne i velfærdspolitikken for de 0-6-årige.
Daginstitutionen og pædagogens professionelle status udfordres af grundlæggende reformer af den offentlige sektor. Reformerne er i høj grad præget af anbefalinger fra OECD og EU og gør bl.a. daginstitutionsområdet til en del af den samlede nationale uddannelsespolitik. Kvalitetsreform, læreplaner og børnemiljøvurderinger er blot enkelte eksempler på, hvordan forestillinger om vidensøkonomi, kompetenceudvikling og livslang læring også ’rammer’ danske daginstitutioner og pædagogens arbejdsopgaver.
Bogen tager ikke stilling til, om de mangfoldige udviklinger er gode eller dårlige. Den kortlægger i stedet det nye spillerum for at tænke og organisere pædagogisk arbejde i dagtilbud for de 0-6-årige.
Bogen henvender sig til beslutningstagere, meningsdannere samt ikke mindst pædagogerne og de pædagogstuderende selv. Bidragydere til bogen er John B. Krejsler, Annegrethe Ahrenkiel, Ulf Brinkkjær, Steen Baagøe Nielsen, Camilla Schmidt, Jakob D. Bøje og Maja Plum.
»Sagt med det samme, dette er en uhyre, indtil mindste detalje, grundig bog. […] en bog du må læse. Det er en skattekiste med faktuel viden og synspunkter«. Karakteren 12
AKTbladet
»[…] en nøgtern konstatering af tingenes tilstand, som i denne bog i høj grad bliver sobert dokumenteret, diskuteret og perspektiveret. Udgivelsen er både savnet, nødvendig og fagligt kvalificeret uden svage bidrag. […] For den, som vil en kamp baseret på saglig argumentation, er bogen et must«.
Professor i udviklingspsykologi Dion Sommer i Dansk Pædagogisk Tidsskrift
Antal sider: 225
ISBN: 9788771183221
Udgave, år: 2, 2014
Oplag, år: 1, 2013
Udgivelse: 28-02-2014
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 9989