Frydlege
– leg som social inklusion og resiliensBørn har brug for mad og drikke for at kunne overleve, men leg for at leve. Og især for socialt udsatte børn kan legen være en måde at hele psykiske sår og rifter på.
Denne bog fokuserer på legs positive betydning for socialt udsatte børn. Forfatteren har i mere end 20 år arbejdet med udsatte børn og familier, der har været præget af sygdom, sorg og kriser. I bogen viser hun, hvordan man kan bruge leg i arbejdet med social inklusion og hjælpe børn til at opbygge psykisk modstandskraft (resiliens).
Bogen kommer rundt om legs betydning for børns udvikling og om institutioner og skolers afgørende betydning for, at især sårbare børn ikke lades tilbage i et tomrum. Hertil kommer kapitler om resiliensopbyggende lege, legegrupper og ‘frydlege’ som en genvej til fokus og affektregulering. Bogen slutter af med forslag til en række konkrete lege.
Bogen henvender sig til pædagoger, lærere, sundhedsplejersker, børnesygeplejersker og lign. – forældre kan med fordel læse med.
»Anne Bovbjerg har valgt at skrive en lettilgængelig bog, der er let og hurtig at læse, hun har et godt sprog, der lyser af glæde og engagement«.
Bjarne Tolboe Christiansen, daginstitutionsleder, pædagog og diplom i ledelse
»Tak for en fin bog, som bestemt kan anbefales«.
Katrine Gravengaard Sø, specialpædagog og selvstændig
»Anne Bovbjergs fine lille bog om børns leg, m.m. bør købes og læses af enhver, som enten har børn eller børnebørn i vuggestue/børnehave eller er pædagog/medhjælper i en daginstitution«.
Ole Kragelund, tidligere socialrådgiver
»En velskrevet og absolut vedkommende bog. Er du den person, som bruger legen som social inklusion, så er her en bog med faglig viden, du ikke kan komme uden om«.
Karakteren 10 i AKTbladet
»’Frydlege’ er hurtigt læst og velskrevet i et lettilgængeligt og flydende sprog. Ud over et stærkt og alsidigt teoretisk fundament, der suppleres af cases, er særligt bogens sidste del relevant for alle, der til daglig møder de udsatte, traumatiserede, sårbare eller triste børn. I bogen findes helt konkrete idéer til, hvordan man som lærer, AKT- eller inklusionsvejleder kan anvende struktureret leg som et målrettet og inkluderende redskab. [...] Jeg må varmt anbefale bogen og vil glæde mig til at afprøve både metode og lege i praksis!«.
Christina Krolmer, Folkeskolen.dk
Antal sider: 102
ISBN: 9788771183740
Udgave, år: 1, 2015
Oplag, år: 3, 2019
Udgivelse: 16-02-2015
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 8719