It-didaktisk design
Det er afgørende, at skoler og gymnasier forstår at bruge it-didaktik både fagligt og tværfagligt i undervisningen. It-didaktisk design, der bygger på flere års forskning, ruster lærere til at inkludere it i deres undervisning.
It-didaktisk design retter sig mod alle fag og klassetrin. Den præsenterer den didaktisk model, LEDD-modellen, der adskiller sig fra andre modeller ved at lægge vægt på, at eleverne inddrages som deltagere i deres egne læreprocesser og dermed får indflydelse på egen læring.
Bogen giver en status på teknologien i dag og ser på centrale forandringer i den digitale udvikling. Forandringer der fordrer, at vi bliver mere bevidste om den som samfundsfænomen. Slutteligt kommer den ind på, hvordan man som underviser kan forholde sig undersøgende til egen praksis. Kapitlerne omfatter:
- Den digitale teknologi – et øjebliksbillede
- It i skolen – et historisk perspektiv
- It-didaktisk design
- At udvælge læringsressourcer og digital teknologi
- Den didaktiske LEDD-model i anvendelse
- Afslutning – den dobbelte didaktik
It-didaktisk design henvender sig til lærere i grundskolen og til undervisere og studerende på læreruddannelsen samt undervisere på ungdomsuddannelser.
Birgitte Holm Sørensen er ph.d. og professor ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet i København og ved Institut for Læring, Grønlands Universitet.
»Ud over det gennemgående fokus på LEDD-modellen er der specielt to interessante analyser i bogen. For eksempel opstillingen af de to strømninger (konvergenser), der har domineret feltet de sidste 60 år. Her formår forfatterne at indkapsle de tendenser, der på skift har været populære på det digitalteknologiske område. Denne historiske fremstilling bidrager til en større forståelse af, hvilken ’skole’ man selv er rundet af. Ligeledes er jeg begejstret for begrebsudredningerne, der er beskrevet i kapitlet om at udvælge læringsresurser og digital teknologi. Her bliver det tydeligt, at i diskussionerne om teknologi bruges der mange termer, som ofte dækker over det samme. Her formår forfatterne at give et brugbart view til at skille skæg fra snot i diskussionerne om teknologi i undervisningen.«
Folkeskolen
Antal sider: 144
ISBN: 9788772162522
Udgave, år: 1, 2020
Oplag, år: 1, 2020
Udgivelse: 20-10-2020
Indbinding: Paperback
Best.nr.: 9855