Ældre og samfund
ISSN 2246-3658
Om serien
Ældre og samfund har fokus på ældre og aldring i en samfundsmæssig betydning. Serien har til formål at bidrage med ny viden om praksis og teoriudvikling og har et nationalt såvel som internationalt komparativt sigte.
Bogserien Ældre og samfund vil indeholde et bredt spænd af emner, der relaterer sig til aldring og livet som ældre set i humanistiske, sundheds-, samfunds- og kulturvidenskabelige perspektiver. Det kan eksempelvis være forskning i aktørperspektiver, hverdagsliv, sundhed, sygdom, død, demografi, biologisk aldring, teknologi, kulturelle forestillinger om aldring, viden og videndannelse, institutioner og institutionalisering, professioner og professionalisering, velfærd og velfærdsmodeller.
Bogserien skal formidle og udbrede aldringsforskning af høj kvalitet på dansk i en tilgængelig form. Dermed skabes en platform for formidling af dansk/nordisk aldringsforskning på dansk, som de senere år har været presset af en institutionaliseret nødvendighed af at formidle på engelsk. Alle udgivelser gennemgår en faglig referee-proces, og publicering i serien er pointgivende, jf. BFI-systemet.
Målgrupper for seriens bøger er f.eks. forskere, undervisere og konsulenter på universiteter, på professionshøjskoler/university colleges og i andre forskningsinstitutioner, det er undervisere og udviklingskonsulenter på social- og sundhedsskoler, ansatte på leder- og udførende niveau på ældreområdet samt embedsfolk i ministerier, styrelser og andre styrende og rådgivende organer på ældreområdet. Og så er det helt almindelige danskere, som er interesseret i aldringsforskning.
Forfatterne til seriens bøger vil typisk være forskere fra universiteter, professionshøjskoler/university colleges og andre institutioner, der bedriver forskning og udvikling.
Peer review
Serien fagfællebedømmes efter kriterierne i fagfællebedømmelseskriterierne.
Tilbage til Frydenlund Academic.