Fagdidaktik i dansk
Bogen indbyder til en nytænkning af danskdidaktikken og sætter fokus på, hvordan danskundervisning kan analyseres og udvikles. En bog for alle, der underviser i dansk i grundskole og på ungdomsuddannelser.
I Fagdidaktik i dansk indbyder fire af de vigtigste forskere inden for feltet til en nytænkning af faget – men med respekt for traditionerne. De viser, hvordan danskfagets didaktiske rationale på én gang kan fornys og fastholdes.
Dansk har siden 1900-tallet haft status som centralt dannelsesfag i grundskolen og gymnasiet. Det har det fortsat i dag, men i samtidens danskfag er balancen mellem tradition og fornyelse under stadig forhandling på alle niveauer.
Fagdidaktik i dansk tager udgangspunkt i en række cases og bringer dermed læseren tæt på konkret praksis. Casene fungerer også som en prisme for afsøgning af overordnede fagdidaktiske perspektiver.
Bogens indhold:
- Danskfagets didaktik
- Helle Rørbech: Litteratur og kultur i danskfaget
- Ellen Krogh: Skriftlighed og skrivedidaktik i dansk
- Tina Høegh: Mundtlighed og mundtlige tekster i danskfaget
- Nikolaj Elf: Medier, tekst og tegn i dansk
Bogen udkommer i serien Didaktik, en række didaktikbøger til lærere i grundskole og på ungdomsuddannelser samt lærerstuderende.
Nikolaj Elf er ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU, samt førsteamanuensis II ved Universitetet i Stavanger.
Tina Høegh er ph.d. og lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, SDU.
Helle Rørbech er adjunkt ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, AAU.
»Jeg er meget begejstret over denne bog. Jeg er i øjeblikket ved at uddanne mig til netop dansklærer […]. På vores studie er vi selvfølgelig blevet anvist nogle bøger, men denne bog er for mig mere fyldestgørende. […] I (har) gjort et ganske godt stykke arbejde, og jeg håber engang, jeg selv kan være med til at skrive sådan en god bog«.
Celia Vestergaard-Rosener, pædagog
»Fagdidaktik i dansk er en bog, vi har ventet på. Jeg vil varmt anbefale den til alle, der arbejder med danskfaget. Den er et væsentlig bidrag i rækken af fagdidaktikbøger.«
Bente Staub, folkeskolelærer og cand.pæd. i it-didaktisk design
»En meget interessant bog, hvor enhver dansklærer i såvel grundskole som gymnasium vil kunne finde inspiration til praksis og til refleksion. At bogen henvender sig til både grundskole- og gymnasielærere giver gode muligheder for diskussion og videndeling. Bogen er velskrevet, og de mange underafsnit gør den lettilgængelig og velegnet som opslagsværk«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
»Det er yderst dristigt at samle dette særdeles facetterede fag i en og samme udgivelse. Men det er på alle måder lykkedes. […] Samlet set en glimrende bog til et noget forsømt område, hvilket forlaget fortjener ros for at have støttet. Mest ros går dog ubetinget til skribenterne, som har ydet en fornem indsats«.
Uddannelsesbladet
4 stjerner - ★★★★
Antal sider: 196
ISBN: 9788771188028
Udgave, år: 1, 2017
Oplag, år: 1, 2017
Udgivelse: 23-10-2017
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 8186