Metode i oldtidskundskab
Metode i oldtidskundskab præsenterer konkret og lettilgængelig eleverne for de metoder, der er relevante i faget, både i den daglige undervisning, i SRP og til eksamen.
Siden bekendtgørelsen i 2017 har der været et øget fokus på metode og videnskabsteori i gymnasiet. Det har været svært at leve op til i oldtidskundskab, fordi målrettet undervisningsmateriale har manglet. Med Metode i oldtidskundskab er det endelig muligt at efterleve kravet og ruste eleverne metodisk.
Et af bogens mål er at give eleverne mulighed for at se oldtidskundskabs muligheder i tværfaglige samspil. Bogen indeholder bl.a. kapitler om nærlæsning, genrebedømmelse, retorisk analyse, monumentanalyse, skriftlighed i SRP, perspektivering og eksamen.
Bogens metodiske omdrejningspunkt er nærlæsningen, og de faglige tilgange og metoder, der præsenteres, skal ses i forlængelse heraf.
Forfatteren præsenterer metoderne ved hjælp af overskuelige grafiske modeller og praktiske eksempler. De mange illustrationer gør det teoretiske stof håndgribeligt. Bogen indeholder desuden en ordliste med centrale latinske og græske begreber og en oversigt over faglige samspil med sprogfag, samfundsfag, musik, matematik, fysik, biologi, kemi og geovidenskab.
Med bidrag af Pernille Borch Vinther, lærer i dansk, latin og oldtidskundskab på Virum Gymnasium.
»[…] ’Metode i oldtidskundskab’ er en stor gevinst for såvel lærere som elever. […] Mette Sørensen har skrevet en på mange måder inspirerende bog til såvel lærer som elev. Som erfaren lærer er der meget at hente og i nogen tilfælde nye måder at se tingene på, og som elev er bogen en sand guldgrube, der også er velegnet til at læse op til eksamen efter.«
Klassikerforeningens blad Logos
Antal sider: 168
ISBN: 9788772163512
Udgave, år: 1, 2021
Oplag, år: 2, 2024
Udgivelse: 22-02-2021
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 11195