En overlevelsesguide for børn med autismespektrumforstyrrelser
(og deres forældre)Bogen henvender sig direkte til børn med autisme og lignende diagnoser. Det er en værktøjskasse fyldt med gode råd om bl.a. kommunikation, venskaber, skole, motion samt om at håndtere sine følelser og sin adfærd.
Børn med autismespektrumforstyrrelser har svært ved at forstå sociale koder i kultur og sprog samt at interagere socialt med andre – både hjemme og i skolen. Til gengæld har børnene mange andre ressourcer og evner, de kan bruge, f.eks. er de ofte bedre til at koncentrere sig end mange andre børn.
Her er masser af viden, erfaringer, tjeklister, faktabokse og citater, der hjælper barnet og dets voksne til en bedre hverdag – og til at forstå, hvad det vil sige at være 'på spektret'.
Bogen henvender sig til børn med en autisme-, aspergers- eller GUU-diagnose samt deres voksne, både forældre, lærere, pædagoger og behandlere.
Forfatterne er begge mødre til børn med autismespektrumforstyrrelser.
Oversat og bearbejdet til danske forhold af Anne Skov Jensen
»[…] yderst relevant læsning for lærere og pædagoger samt på pædagog- og læreruddannelsen. […] Positiv og optimistisk selvhjælpsbog for børn og unge med autismespektrumforstyrrelser samt deres forældre. Bogen indeholder mange gode ideer og værktøjer«.
Bibliotekernes lektørudtalelse
»Det er dejligt at læse en bog, der på én gang henvender sig direkte til børn med autismespektrumforstyrrelser (ASF) – og til deres forældre – og til behandlere, pædagoger m.fl. Og ikke mindst en bog, som ser verden fra barnets perspektiv – og fra andre børns og voksnes perspektiv«.
Lise Maj Jensen, psykolog
»Jeg har ikke fundet andre bøger, der så naturligt beskriver den særlige samtale det er, at fortælle sit barn om diagnosen. Der findes utrolig mange brugbare konkrete redskaber og værktøjer i bogen til både børn, forældre og omgivelserne. Der gives visuelle eksempler, der sammen med den verbale beskrivelse giver mulighed for at både børn og forældre forstår og kan indarbejde forslag til f.eks. kontakt med følelser eller hvordan egne signaler mærkes. Dejlig bog, som jeg gerne anbefaler«.
Jette Vorup, psykolog
»Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog, som børn er i stand til at forstå. Bogen er også fantastisk til forældre, som med et barn med diagnose ofte har brug for konkrete beskrivelser af, hvordan det er at være i den krop, som er naturlig for barnet selv. Det bedste ved bogen er, at den så præcist og vedholdende beskriver tilstanden som en udviklingsplatform, som er dynamisk og ikke en parkering. Der er masser af håb om en tilværelse på samme vilkår som andre i befolkningsgruppen«.
Isabella Sandberg, psykoterapeut
»Ved du ikke, hvad ASF er, så SKAL du købe denne bog. […] de helt hverdagspraktiske ting er med, hvilket gør, at bogen distancerer sig fra andre bøger om ASF«.
Karakteren 10 i AKTbladet
»En virkelig velskrevet bog på et højt fagligt niveau og på et plan, hvor alle kan være med. Denne bog bør anskaffes af alle som har børn, arbejder med børn, er i familie med børn, eller bare gerne vil have en større forståelse for denne gruppe af børn, som vi alle møder på vores vej. Specielt vil jeg fremhæve den positive og humoristiske tone som bogen er skrevet i«.
Dorthe Skovborg, lærer på behandlingsskole samt uddannet socialpædagog
»Endelig en bog, som nemt og ligetil forklarer det, som er svært for børn med ASF. Den kan med fordel både bruges privat, men også i den grad af professionelle som oplæg til snakke om det at være barn med ASF. Bogen adskiller sig i stor grad fra andre bøger på dette område, da den ikke kommer med lange snørklede forklaringer, men derimod kort og godt forklarer, hvordan tingene er – og det er så let, at selv et barn kan forstå det. Især afsnittet om socialt samvær var godt for min søn at få læst højt – og det gav anledning til nogle gode snakke om det at være social med ASF«.
Christina Appelgren, mor til to drenge med ASF
»Bogens tone er positiv, ’med et glimt i øjet’, og alligevel realistisk og saglig, og det er dejligt med en bog, der møder børnene og de unge med fokus også på deres styrker og unikke særkender og ikke kun med fokus på udfordringer og problemadfærd. For en børnekliniker gør dette bogen til en lille guldgrube at hente konkret lavpraktisk og let anvendelig inspiration fra«.
Psykolog Nyt
Antal sider: 239
ISBN: 9788771181340
Udgave, år: 1, 2013
Oplag, år: 6, 2024
Udgivelse: 18-09-2013
Indbinding: Hæftet
Best.nr.: 7997